Managerial aspects in forming the optimal system of indicators of country’s food security level
Fecha
2020-03-26Autor
MARKINA, Iryna A.
CHYKURKOVA, Alla D.
SHKILNIAK, Mykhailo M.
TARAN-LALA, Olena M.
SOMYCH, Nikolai I.
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
The process of food security governance is
accompanied by organized monitoring of the nature of
changes, their quantitative and qualitative assessment
in order to prepare appropriate recommendations and
management decisions, which substantiates the need
to create an optimal system of indicators for assessing
the food security level. Using the example of Ukraine,
the paradox of these indicators has been determined,
since the decrease of the Global Food Security Index
results in the decrease in the level of hunger in the
country. The system of indicators makes it possible to
carry out food security analysis rather quickly, and the
results of the assessment can be used by authorities in
planning and developing agrifood policy measures. El proceso de gobernanza de la seguridad alimentaria
va acompañado de un seguimiento organizado de la
naturaleza de los cambios, su evaluación cuantitativa y
cualitativa con el fin de preparar recomendaciones
apropiadas y decisiones de gestión, lo que confirma la
necesidad de crear un sistema óptimo de indicadores
para evaluar el nivel de seguridad alimentaria.
Utilizando el ejemplo de Ucrania, se ha determinado la
paradoja de estos indicadores, ya que la disminución
del Índice Global de Seguridad Alimentaria resulta en
la disminución del nivel de hambre en el país. El
sistema de indicadores permite llevar a cabo análisis
de seguridad alimentaria con bastante rapidez, y las
autoridades pueden utilizar los resultados de la
evaluación para planificar y desarrollar medidas de
política agroalimentaria.