Mostrar el registro sencillo del ítem
Determinant factors of culinary creative business performance in the city of Makassar (Indonesia)
dc.contributor.author | HATIDJA, ST. | |
dc.contributor.author | TAWE, Amiruddin | |
dc.contributor.author | MUSA, Chalid Imran | |
dc.contributor.author | HALISU, La | |
dc.date.accessioned | 2022-06-29T14:42:18Z | |
dc.date.available | 2022-06-29T14:42:18Z | |
dc.date.issued | 2021-02-26 | |
dc.identifier.issn | 0798-1015 | |
dc.identifier.other | 2739-0071 | |
dc.identifier.other | DOI: 10.48082/espacios-a21v42n04p04 | |
dc.identifier.uri | http://bdigital2.ula.ve:8080/xmlui/654321/7693 | |
dc.description.abstract | Abstract The purpose of this study is to analyze how the capabilities of business performance in creative culinary ventures in Makassar City, Indonesia. Data were obtained from sources using a questionnaire distributed to 1,402 entrepreneurs in the small and medium business category. The sampling method is probability sampling with simple random sampling technique. The number of samples in this study was determined using the Slovin formula of 311 people, totalling 197 respondents who received the questionnaire in full. Data were analyzed using descriptive statistics with structural equation modelling techniques. The research findings explain dynamic capabilities that are important for enhancing innovation and business performance, as well as to assist future researchers to examine other factors that are predictors in improving business performance. | en_US |
dc.description.abstract | El propósito de este estudio es analizar cómo funcionan las capacidades de desempeño empresarial en empresas culinarias creativas en la ciudad de Makassar, Indonesia. Los datos se obtuvieron de fuentes mediante un cuestionario distribuido a 1.402 emprendedores de la categoría de pequeñas y medianas empresas. El método de muestreo es el muestreo de probabilidad con una técnica de muestreo aleatorio simple. El número de muestras en este estudio se determinó utilizando la fórmula Slovin de 311 personas, con un total de 197 encuestados que recibieron el cuestionario en su totalidad. Los datos se analizaron utilizando estadísticas descriptivas con técnicas de modelado de ecuaciones estructurales. Los resultados de la investigación explican las capacidades dinámicas que son importantes para mejorar la innovación y el rendimiento empresarial, así como para ayudar a los futuros investigadores a examinar otros factores que son predictores para mejorar el rendimiento del negocio. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Grupo Editorial Espacios GEES 2021 C.A. | en_US |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ve/ | en_US |
dc.subject | dynamic capability | en_US |
dc.subject | innovation | en_US |
dc.subject | business performance, and culinary | en_US |
dc.subject | capacidad dinámica | en_US |
dc.subject | innovación | en_US |
dc.subject | rendimiento empresarial y culinario | en_US |
dc.title | Determinant factors of culinary creative business performance in the city of Makassar (Indonesia) | en_US |
dc.title.alternative | Factores determinantes del desempeño empresarial creativo culinario en la ciudad de Makassar | en_US |
dc.type | Article | en_US |