The system of teaching a foreign language as a factor in the development of professional competence of students of non-linguistic universities
Fecha
2020-06-25Autor
APANASYUK, Larisa A.
KAZIAKHMEDOVA, Svetlana Kh.
SMIRNOVA, Elena V.
METELEVA, Liliya A.
PLAKHOVA, Olga A.
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
The relevance of the research topic in the article is due to the need to train highly qualified specialists
of various profiles who are able to work in the international labor market. The purpose of the study: to
develop and justify a system of teaching a foreign language as a factor in the development of
professional competence of students of non-linguistic universities. The novelty of the study is that in
the work: the theoretical and practical foundations of designing a system of teaching a foreign language,
aimed at developing the professional competence of students of a non-linguistic university, are
determined. The main conclusion is made: the foreign language teaching system developed in the study
is presented as a factor in the development of professional competence of students of non-linguistic
universities. La relevancia del tema de investigación en el artículo se debe a la necesidad de capacitar especialistas
altamente calificados de varios perfiles que puedan trabajar en el mercado laboral internacional.
Objetivo: desarrollar y justificar un sistema de enseñanza de una lengua extranjera como factor en el
desarrollo de la competencia profesional de los estudiantes de universidades no lingüísticas. La
novedad del estudio es que en el trabajo se determinan los fundamentos teóricos y prácticos del diseño
de un sistema de enseñanza de una lengua extranjera, destinado a desarrollar la competencia profesional de los estudiantes de una universidad no lingüística. Se llega a la conclusión principal de
que el sistema de enseñanza de lenguas extranjeras desarrollado en el estudio se presenta como un
factor en el desarrollo de la competencia profesional de los estudiantes de universidades no lingüísticas.